Monday, February 8, 2010

Menu Isnin 8/2/10


Mesti ada yang pelik apasal la hari2 aku tulis menu kat dalam blog..bukannya apa..aku tgh dlm misi melengkapkan menu selama sebulan..sebab nak elakkan kepala pening memikirkan apa yang nak makan hari-hari...pening oooo...itu pun kira nasib baik sebab masak untuk makan malam jer..kalau yang pagi, petang, siang malam kena masak tu..huh..lagi jam....

So menu aku hari ni ialah pajeri nenas dan kerang rebus bersama kuah kicap...Dah lama tak makan pajeri...sib baik ingat lagi macam mana nak masak...sedap oo...sampai 2 kali tambah nasi...
ni ha pajeri nenas aku-ait..apasal tahun 2006 plak tu..hehe..gambar pinjam...
kerang yang direbus bersama serai dan bawang besar..ini kegemaran anak2...
cili kicap...cicah la ngan kerang tu...opss...sah2 dr blog orang..

Lepas makan..en hubby ajak pergi giant pulak...heaven jer rasa lepas makan leh jalan-jalan...en hubby kononnya nak download game utk ps3 dia..sekali blom ada la...then..terpaksalah dia membeli cd game tuh..betul ker cd..aku memang tak celik game2 ni...tapi jangan sampai aku terer main..kang parah dibuatnya...kata en hubby..cd game tu dia beli untuk Dina..yer ker sayang???hmm..tumpang sekaki kan???so lepas tu masuk dalam Giant..kononnya nak beli toys untuk adik pulak...turunkan adik dari trolley barang..tak jugak dipilihnya...last2 sekali en hubby decide nak beli khemah utk depa main...best jugak tu..sure leh bawa gi camping sekali...

Balik umah jer..terus jer en hubby dan aku pasang khemah tu..yang paling enjoy si adik la..kejap masuk kejap keluar..kejap kunci....kakak pulak nak tido dalam khemah malam ni..so dari bawah..khemah tu dibawa masuk dalam bilik tidur...en hubby rajin betul melayan kerenah anak...lepas bentang toto dalam khemah..bantal pun dibawa masuk..dan start la kakak tidur dalam tu...en hubby tak sampai hati..dia pun masuk tidur sekali...adik pun ikut serta..siap cakap..good night mama...i love u mama...tak sampai seminit...lari keluar pulak..."nak nenen..."hmm...adik-adik.....

2 comments:

AeMieZ EzZanY said...

ayat last yg tak tahan tu..sib baik papa tak cari mama...!.hehehe...

Salwa Hamzah said...

glupsss....sbb jalur gemilang tu yang tak cari...