Wednesday, February 10, 2010

Kids & Mom Activity...

Masa kat opis aku sangat2 berlebihan..kadang2 sampai mata pun tak larat nak angkat...tapi tak pernah la aku tidoq kat opis sebab tak kena ngan jadual tidoq aku..so aku godek website tu..aku godek website ni...so datanglah ilham untuk aku membuat headband @ cekak kat anak2 pompuan aku...

So bermulalah episod membuat cekak untuk menambah koleksi aksesori anak2ku...
*
*
*
*
*
*

ini fesyen ala2 flower girl..mula dah buat hanya lekat bunga jer..tp amatlah buruk sekali..so kat opis sempat aku lilit cekak ngan ribbon...
*
*
*
dalam gambar buruknya..kena buat some modification nih..but smlm sangat cantik masa Dina pakai..
*
*
*
ini simple..aku jumpa colorful ribbon kat stationery shop tadi...
*
*
*
this also so simple..using balance ribbon from salmi's souvenir..
*
*
*
this is so challenging...to draw and cut the alphabet...
just glue the foam to the headband..
same steps...
using felt paper...and sew it according to desired design..
the alphabetical collection
*
*
*
first touch from Dina..
*
*
*
modified by mama...
expensive ribbon but so buruk..
*
*
*


While i'm doing this..en hubby tolong jemur baju...thanks ya darling...your help is much appreciated...mmuahhhh...hehe...

Next time i plan to add some accessory item such a veil to the headband..still thinking what color to be wear by the flower girl matching with the red, black and white color theme.

2 comments:

AeMieZ EzZanY said...

yang mana nak bg flower girlpakai ni? kalau yg 1st tu ok la..tp dh biasa sgt..mb bleh tukaq bunga lain...yg tu pesen lama la..huhuh....or ...ehmm..sat nak carik idea..

Salwa Hamzah said...

OK..OK...kita cari pesen baru....yg first tu kita wat pakai pi pasar malam ja...hehehe..