Thursday, March 18, 2010

Flower girl-Kenduri Oh Kenduri..PArt 2




Ini nak bincang pulak bab flower girl.

FLOWER GIRL...

Kuantiti: 6 orang
Senarai:
1)Nur Alyaa Irdina
2)Nur Hana Amani/anak Abang E
3)Nur Batrisyia Qistina
4)Nureen-anak Amelia
5)Ayuni-adik Amelia
6)Alyaa-anak Kak Sarah

Tailor:
My Mum la...

Cadangan kaler & design:
1)Dress putih
2)Overcoat hitam
3)kasut hitam(maybe diamond can turn it up)
4)cekak rambut putih(diamond-diamond)
5)standby riben merah@hitam@putih 2 inci-utk pinggang

Aksesori tambahan:
1)bawa bunga sorang sekuntum instead of bakul...bunga aper?maybe rose or lily...


Hmm...my aunty cadang hitam sebab nak kontra dengan pengantin..aku pun setuju tapi ok ker ngan budak2 tu..takut pengsan jer..cuma solutionnya kena cari kain yang tak panas ler..ader ker?


ini baju flower girl kaler putih...dah mcm kinah dan aku dulu jer...

pattern baju mcm ni ker?or tali halus...



budak2 ni tgh try baju flower girl yang lama...masih muat..so jimat sikit belanja..cuma nak kena measure anak2 melia ja lagi...oppss..tak brp cun tu sbb tak iron lagi....


*************************************************************************************
WEDDING DAY
Alhamdulilah...segala urusan berkaitan flower girl berjalan lancar..6 orang flower girl seperti dirancang telah menjayakan majlis ini...terima kasih yer semua adik2..dan anak2 ku...
the princesses
dah keluar barisan...tapi yang paling haru biru tu..masa lalu kat nasi..Hana bau nasi..so dia boleh kona kat situ dulu..jenuh la nak tarik..sib baik dia tak buat perangai guling2...
Hana dah boring la tu...
pomander done by me..
tadaa....
penyeri pelamin...
the cutest girl in the world...happy faces...



6 comments:

aemie said...

ok..pasal flower girl:

kalau nk pakai hitam make sure material tak panas..better pakai silver ..riben hitam+merah...silver still contra ngan pengantin...and lebih turns out kaler depa bila beriringan ngan pengantin...bunga kepala carik cekak rambut yg diamond kt Maggie T/ etc..mmg cantik..kalau bunga2 tu dah sedikit common..senang kata pesen lama..carik kelainan...biar simple tp eksklusifff...(uikss,..ni aku ker planner???)

bunga tangan pun sama...toksah pakai bakul2...or bunga...kita buat hand bouquet ader kristal+pearl gantung terjuntai..sure lawa...!!!

Salwa said...

ok...
1.baju silver ker?takleh imagine la...hitam pun takleh imagine...hahaha..ader gambar boleh pos kat sini...or bgtau..
2.maggie kat mana plak cik oii..tak tau pun...contoh please..gambar2...so leh masuk dlm ni...
3.bunga tangan-juga sila pos gambar..cadangan anda amat bernas..i Like!!!!

sapa pun wedding planner...ok jer...sharing is caring right????hahahaha

aemie said...

1st..nnti melia try carik contoh..(kalau ader la ek..)

2nd: Maggie T yg jual accessories cekak rambut, getah rambut, mcm2 lg..kt jusco ader kedai dia..takkpun kt gurney plaza ader..cadangan lain...

3rd: kalau takmo kristal2 ..kita pakai fresh flower..roses merah+putih riben hitam..

Salwa said...

ok gak tu..byk sih kerja nih..pala otakku kena diclearkan utk masuk input2..

aemie said...

actually masa nureen n yuni pakai masa alan kawin tu pun beli kt Maggie T tu...tp dlm gambaq kawin tak dak yg clear fokus kt cekak rambut tu...nnti melia pi shoot kt kedai maggie t tu

Salwa said...

elo..mana pn melia dah pi wat close up kat maggie t ke blom ni?