Wednesday, November 4, 2009

Hantaran-Kenduri Oh Kenduri..PArt 7

Yeye..dah part 7..ish kagum aku bila dah sampai sini...huh..perasan...
Kali ni nak sentuh bab barang-barang hantaran pulak..seperti biasa bab ni yang agak tedeous selain bab2 bunga telur..

HANTARAN

Selepas sembang2 ngan Salmi yang masa dia macam berlian tu(susah sgt nak jumpa)..inilah antara barang2 yang nak dijadikan hantaran

1.Baju Melayu@kemeja
2.Jam Tangan
3.Coklat
4.Kasut
5.Wallet, Belt
6.Sejadah & Quran
7.KAmera(ye ker?takkan dua2 org bg benda yang sama kot)
8.Sireh Junjung
9.WAngian


Juga last week aku buat survey di Jusco Bukit Tinggi bersama dia dan bakal adik iparku. Bukan apa..aku suruh dia survey harga2 barang supaya senang nak buat bajet..Alllocation untuk setiap benda dalam RM500.. so dont over bajet ha!!!!Tapi utk kamera mesti ada 2 org Divas yang akan suggest D90..

My advise to them..buy after Kristmas. cheaper..betul tak??

So bab ni maksudnya January la beli..then nak kena fikirkan bentuk gubahan pulak...pening lagi...heheh

6 comments:

aemie said...

hahahah..suker la ayat "Tapi utk kamera mesti ada 2 org Divas yang akan suggest D90.."

mcm best jer kalau letak d90 tu ek..

oktgk suggestion ni ek..papun bergantung kepada budget pengantin..bukan paksaan tau kebetulan..huhu (cam tajuk lagu la plak)


Hantaran Perempuan kpd lelaki:

1.Baju Melayu@kemeja
2.Jam Tangan
3.Coklat
4.Kasut
5.Wallet, Belt
6.Sejadah & Quran
7.KAmera(ye ker?takkan dua2 org bg benda yang sama kot)
8.Sireh Junjung
9.WAngian

kalau boleh biar ader manisan/ buahan2 simbolik pd kemanisan rumahtangga..coklat tu ok gak la..yg sumer dh ok..kecuali..item7..kamera dh ok(kalau d90 la)...heheh.. tp...kalau takmo sama bleh tukar kpd:

1. Hand Phone (ala yg rm500-600 dh mcm2 yg cantik..janji HP)
Bajet :rm600 kalau ader bajet lebih beli Iphone.rm1299

2. Ipod Nano or Shuffle (tu pun kalau pengantin lelaki minat dgn music or tgk movie)
Bajet: rm300-rm400

3. Frame Digital - kalau amik Sony mahal sket..bleh amik brand lain ..mesti cun..
Bajet : rm300-400 (yg rm200 pun belambak ada pi carik kt LOw Yat Plaza..bersepah)
..just cucuk pendrive..dh berjalan sendiri pasangan pengantin tu...sure org kampung terkejut tgk..uiksss...atas hantaran bleh bergerak gmbar tu..!!!!

4. Mini Laptop: kalau bajet lebih lg..
Bajet : Rm 1399 (brand HP/Acer)

5. PSP/ PS3 Slim!!!! hahahahh...(sure makcik marah kt aku nih..mereka yg bukan2!!)

Salwa said...

oo..yak ka melia abt manisan tu?baru tau la ni..patut la org tua2 dulu bagi kek la, kuih la dan mcm2 lagi..ada yg mau cecah 70-100 hantaran..its tru right?

hehe..abt frame digital tu mmg kakak pengantin suka...tp taktau pengantin suka ka tidak...nnt suh dia baca komen ni...mesti best...

aemie said...

ha..tau pun..itu la sebabnya...nk biar manis jer melayari bahtera rumahtangga..

jgn bg dia baca....hehe satgi dia kata melia lak berlebih2..cadangan jer...kata nk suh bg cadangan..kita bg la..siap ader alternatif & bajet tu...alan dulu maz bg Alquran Digital... senang nk buat hafalan..apapun bergantung pd keperluan dan kehendak..

Salwa said...

uih..alquran digital...bestnya..mahai ka?

aemie said...

takde la mahal sgt..lebih kurang 3-4 ratus jer...masa dok ataih hantaran tu...pasang la..hgempak 1 kampung!

Salwa said...

tak abih2 ngan gempak dia..nak tanya..belon jom heboh kat kenduri alan tu sebijik berapa?