Friday, January 8, 2010

Sabtu..Alangkah bagusnya kalau tak kerja...

Kemalasan membelenggu diriku tatkala hari Sabtu menjelma....kenapa tak cuti saja macam org lain...dapat rehat lama sikit...(walaupun memang banyak waktu rehat aku di ofis)..Kalau dok kat rumah..banyak ebnda boleh buat...dapat kemas rumah..dapat basuh baju..cuci kasut anak...ini task baru sejak anak bersekolah...hmm...dapat main dengan anak2...dapat masak2...dtg opis pun bukannya buat apap pun...hahaha..nampak ni...sempat lagi berblogging...

Bila hari Sabtu sampai..mulalah otak berjalan2...mencongak2 nak gi mana..macam la poket en Hubby tu poket Doremon..ada ja duit kan...aku?aku biasa la sentiasa poket kosong...mana la duit gaji aku pi kan?mana lagi kalau tak membayar hutang piutang....bila la nak merdeka hutang ni..itulah...bila habis..main sambung2 jer hutang tu..kan ker dah kopak poket tu...

Sempena tahun baru ni..apa yang bagus untuk meningkatkan ilmu di dada...tapi yang selari dengan minta dan boleh menambah pendapatan...nak jer aku gi kursus berkaitan fotografi..tapi nak pakai duit banyak lak...kamera mesti nak yang canggih manggih punya..takkan nak guna yang automatik nyer ye tak?...nak gi kursus membuat hantaran?ish..nak kena pi kursus jugak ker?takyah kot..yang penting diri tu kena kreatif...masalahnya..kalau dengan sekali sentuhan dah jadi..itu baru namanya kreatif..ini buat 2 3 kali belum tentu cantik lagi...aku dah cakap ngan en hubby nak buat pelamin...dia cakap boleh ajer..tapi mana pulak aku nak cekau modal...dah tu..semalam uncle dan aunty dia plak sibuk nak buat...ini yang potong trip ni...kalau depa buat..mesti la taknak syer tu...siap nak sponsor lagi pelamin untuk majlis kawin adik ipar aku nanti untuk tujuan promosi...dia suruh aku belajar buat gubahan bunga....aku belajar dari internet jer la...bunga ni so far takder la pulak aku hadapi masalah nak gubah...ok jer...tapi kan mesti dia macam acah tak acah jer nak suh aku tu...abis la bisnes dia kan...patut ker camtu...kalau nak harapkan anak2 dia...lambat nyer bergerak...kalau aku..ada mak pak kaya cam tu..dah sampai mana bisnes aku tu...so...apa salahnya dia amik aku sebagai manager?pasti berjaya nya..ini filing pun fail...hehe..pandai plak aku ngomel ni...tapi betul aku cakap...sepatutnya depa kena agresif sikit....baru maju...

angan-angan kan...sapa2 pun boleh berangan kalau ada duit...bila la en hubby nak kaya raya..syok jugak boleh berbusiness ni..dia bisness tapi tak selari ngan minat aku..aku nak buat kena ada minat..baru leh all out...so takper..azam tahun ni untuk menyelesaikan hutang piutang aku then..dapatkan apa yang aku nak....dengar kata uncle sergio dah beli D700..bukan D90 lagi dah...hohoho..minat betul dia...takper lah..angan apa yang mampu menjadi kenyataan..

5 comments:

Amelia Shafer said...

hahahah...jgn uncle jer yg beli d700...anak menakan tu bila lagik...hehe...jom arr kalau smpat beli d90 leh join course melia n eda..kami nak pi 23 & 24 hb ni...cepat pujuk en.sharul tu..

Salwa Hamzah said...

huh...dah bg hint byk kali dah..smlm pun tgk 2 org penembak kat lake tempat dina terima hadiah...tapi hint bagi untuk bulan 10 ...lambat lagi tu...pi la dulu....tak lari gunung dikejar...hehe...

Amelia Shafer said...

gunung tak lari...model D90 tu yg lari..aper pun best D90 sebab ader videocam...D700 takde ...heheheh...

Salwa Hamzah said...

takper..nanti tunggu model baru plak la...hahaha..

Amelia Shafer said...

bagus...ader niat