Thursday, October 22, 2009

Survey sofa baru

Tengahari smlm.pergi lunch dengan DIna dan Sharul di Foodcourt Mydin Subang..Ini lah first time aku masuk mydin Subang ni..lain la gambaran yang diberikan..selalunya bila dengar Mydin ja..dah terbau2 wangian dlm supermarket tu yang tak best..tp yang kat sini selain besar..dia jugak mcm supermarket lain la..kira dah best sket..ke sana sebab ada appointment ngan supplier aku kat situ..

So masuk opis balik pun dah lewat dalam kul 3.40pm...uih dah jadi mcm opis sendiri pulak...Dina ikut aku...bukan apa dia nak main tenet kat opis ler..Sempat jugak dia chatting ngan makngah dia..aku pulak sibuk mula nak menguruskan urusan perkahwinan adik aku si salmi..sibuk membuat pembahagian tugas dengan Sakinah berkenaan urusan2 katering dan sebagainya..

Sesampainya di rumah, masa tengah baring2 tu..tanya la cik abang kat sebelah..selepas tengok leaflet yang sampai kat umah-sofa yang cantik dan diskaun yang agak menarik..sambil berpandangan dan bergelak2..sebab memang kami mempunyai tahap "kekedekutan"yang paling tinggi...JOM..masing2 mengajak diri sendiri...setuju dengan keputusan bersama-sebab kalau bertangguh memang tak akan jadi punya.

So selepas sembahyang maghrib kami pun bertolak la ikut peta yang diberikan dalam leaflet tu.Jauh jugak la sampai ke Batu 10 Kapar..padahal berlambak2 kedai perabot kat area rumah ni.Dalam peta nampak dekat ja..

Sampai ja di Wescourt..kami pun turun dan bertanyakan sofa yang dimaksudkan...Aduh..punya la hampa..jauh beza dengan dalam gambar...dah la jauh datang..macam itu jer rupanya..So dengan penuh kehampaan...kami pun balik.Kesimpulannya kat sini..jangan percaya pada gambar dalam katalog yang menyemak jer dalam post box tu..musnah impianku untuk mengatur kedudukan sofa yang baru...

3 comments:

aemie said...

apa punya perkataan daaa.."kekedekutan"...kepelikan betul la..
kehampesan tul dgn kepoyo gmbaran dalam kekatelogan...kecehhhhhsan...uih..aper aku taip ni...

aemie said...

vote 4 fella design!!

Salwa said...

nnt la fella design...serabut umah ler...nnt sampai "baikkk punya"hehe...